úterý 18. prosince 2012

Zátiší s bylinkovým čajem


Podzimní zásoby vždy přijdou vhod, zvláště  v zimním období. Jablíčka s ořechy jsou nejen zdrojem přírodních "posilovačů" k utužení našeho organismu. Mohou se stát i součástí krásné celodenní a jedlé dekorace v našich domovech. Alespoň u nás jablíčka v koši dlouho nevydrží, proto je neustálá potřeba nových dodávek.

Zázvor je skvělým tzv. přírodním všelékem. Krom mnoha pozitivních účinků je protizánětlivý, podporuje chuť k jídlu, pomáhá mírnit potíže při nachlazení a rýmě... 

ZÁZVOROVÝ ČAJ - na jeden šálek čaje nastrouháme přibližně jednu kávovou lžičku slupky zbaveného kořene zázvoru. Nastrouhaný zázvor zalijeme horkou vodou (můžeme přidat i kousek hřebíčku se skořicí). Nálev necháme vyluhovat 1/2- 1 minutu. Ne více. Scezený nálev můžeme dochutit medem a šťávou z citronu nebo pomeranče. 



_______________
Klíčová slova: čaj, byliny, zátiší, oříšky, zázvor, recept

Žádné komentáře:

Okomentovat