čtvrtek 17. ledna 2013

Sníh na oplatcích


Oplatky s příznačným zimním názvem jsou pro výrobu a zvolené ingredience velmi snadné a jednoduché. Hotové oplatky vydrží ve spíži i pár týdnů. Myslím však, že uchovávat je nebude třeba, protože nebude co.


  • Recept uvádím na 1 bílek. Všechny ostatní ingredience vynásobíme počtem bílků, které použijeme.


RECEPT
1 bílek
65 gramů mletého cukru
40 gramů mletých oříšků nebo kokosu
dortové oplatky

Bílka vyšleháme, postupně do bílků zašleháme cukr a nakonec oříšky nebo kokos. Dortové oplatky namažeme sněhem, pokrájíme na libovolné tvary a pečeme v troubě mírně dorůžova asi při teplotě 180°C.



_______________
Klíčová slova: recept, sladký recept, sladké pečivo, trvanlivé pečivo, oplatky, bílek, sníh, cukr, ořechy, oříšky

Žádné komentáře:

Okomentovat